Leergang Law & Economics of Cyber Security

Over de leergang Law & Economics of Cyber Security

Waarom is cybersecurity zo lastig? Gaat het alleen over het begrijpen van de bits en de bites?  Nee, cybersecurity is al lang niet meer alleen een technisch probleem. De mens is juist vaak de zwakste schakel. Cybersecurity gaat over mensen en hun economische beslissingen. Hoe kom je als bedrijf tot een redelijk niveau van cybersecurity en hoe houd je je aan de steeds omvangrijker wordende cybersecurity regelgeving?

De jurist met verstand van de economische achtergrond van cybersecurity heeft hier een voorsprong. Je hebt bijvoorbeeld meer kennis van de achtergrond de meldplicht datalekken, waardoor je je er beter aan kan houden. Ook kan je slimmere cybersecuritycontracten afsluiten zoals bijvoorbeeld een cyberverzekering. Kortom, van strategische meerwaarde zijn voor je organisatie. In de leergang Law and Economics of Cyber Security leer meer over de technische, juridische en economische aspecten van cyber security.

Programma

Wat haal je uit de leergang Law and Economics of Cyber Security?

  1. Wat moet elke jurist weten over Cyber Security? Wat zijn de basisprincipes, de technische, juridische en economische uitdagingen?
  2. Hoe help ik als jurist bij het maken van strategische keuzes over het CS beleid? Hoe kan ik door slimme maatregelen te nemen de effecten van mijn keuzes beter meten?
  3. Hoe creëer ik bewustwording van de noodzaak van slim investeren in cyber security: de balans tussen beschermen versus risico nemen?
  4. Wat zijn toekomstige trends en ontwikkelingen: waar moeten juristen zich op voorbereiden?

Praktisch toepasbaar

Tijdens de leergang gaan we aan de slag met cases uit de praktijk, op basis van de behoefte van de deelnemers, zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe analyseer je een cyberverzekering of cybersecuritygarantie?
  • Basisprincipes voor het melden van datalekken aan de autoriteit persoonsgegevens, wanneer wel en wanneer niet? 
  • Hoe je een cyber risk pool kan opzetten en meer kennis delen met andere organisaties op het gebied van cyber security?
  • Zelf aan de slag met awareness middels het inzetten wetenschappelijk gefundeerde cyberawarenessvragenlijst.

Kennis van het cybersecuritylandschap:

Je doet kennis op van de verschillende actoren op het gebied van cybersecurity. We kijken naar wetenschappelijk onderzoek op het gebied van recht en economie van cyber security. Spelers in de markt van recht en economie van cyber security passeren de revue. En we doen kennis op van de belangrijkste overheidsinstanties, zoals het NCSC (Nationaal Cyber Security Centre), de AP (Autoriteit Persoonsgegevens) en het team High Tech Crime van de nationale politie.

Investering en data

Deze leergang bestaat uit zes modules. Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het COVID-19 virus wordt de leergang verplaatst naar een nader te bepalen moment. Vul in uw email adres in het contactformulier en wij houden u op de hoogte.

De sessies zijn inclusief koffie, thee en een versnapering bij ontvangst met uiteraard een koffiepauze. De modules zijn goed te combineren met een drukke werkagenda.

Het studietarief bedraagt EUR 2950 voor de gehele leergang. Schrijf je in via dit formulier om op de hoogte te blijven van deze leergang.

Docenten

Dr. Bernold Nieuwesteeg

Dr. Bernold Nieuwesteeg is directeur van de Centre for the Law and Economics of Cyber Security op Erasmus Universiteit en partner bij CrossOver. Bernold pleit voor een maatschappelijk debat over de efficiëntie van investeringen in cyber security. Er wordt gehaast geïnvesteerd en gereageerd op ontwikkelingen in robotics, de ‘internet of things’ en blockchain, terwijl er te weinig wordt gekeken naar de kosten en baten in het sociale debat over cyber security. Bernold wil dit oplossen door de ‘law and economics of cyber security’ te linken met beleid en strategieën in overheid en industrie.

Inschrijving

The Law and Economics of Cyber Security

Wil je je inschrijven voor deze leergang? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang een passend aanbod voor de leergang Law and Economics of Cyber Security.

Locatie

Het onderwijs in alle modules van de Leergang Vervoerrecht zal plaats vinden in het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum aan de Boompjes 251, 3011 XZ te Rotterdam

Adres

Burgemeester Oudlaan 50, L 5.10 (Sanders gebouw), Postbus 1738, 3000 DR, Rotterdam

Bel ons

Secretariaat Executive Education: 06 417 36 740 (overdag & avond)

Volg ons

Contact ons


of mail naar: executivemasters@law.eur.nl

Scroll naar top

Contactaanvraag

Uw contactaanvraag is met succes verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.