Ervaringen van Bas Korteweg

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Bas Korteweg

Bas Korteweg

Functie en werkgever: Adviseur aanbesteden en contracteren/contractmanager bij Brink Management-Advies
Vooropleiding: Bouwkunde aan de TU Delft

“Ik wilde geen losse cursus, maar een opleiding op het hoogste niveau.”
        
“In de bouwsector worden juridische afdelingen grotendeels bevolkt door technisch geschoolde mensen. Maar de belangen – en de bedragen – zijn vaak groot. En de juridisering neemt een vlucht.

Mijn werk bestaat voor een belangrijk deel uit het in de markt zetten van aanbestedingen – voor de rijksoverheid, gemeentes, woningbouwcorporaties en private partijen – en het bewaken van de contractuele belangen in de uitvoering. Ik stel documenten op met een stevig juridisch signatuur, waaronder de leidraad en diverse overeenkomsten. Dat doen wij als afdeling zelfstandig. Alleen in specifieke gevallen laten we ons adviseren door een externe jurist. Meestal gaat het om grote complexe bouwprojecten, dus het is best uitdagend. Zeker als er een geschil ontstaat in de uitvoering.”

 

Goed te combineren

“Ik wilde beter worden in juridische zaken. Hoe luiden de regels, hoe formuleer ik de tekst? Groeien naar een meer gedegen gesprekspartner. Niet alleen voor juristen, maar ook als algemene vraagbaak. Ik wilde geen losse cursus, maar een opleiding op het hoogste niveau. Maar ik had geen zin om zes jaar te studeren.

De master Commercieel Privaatrecht sluit perfect aan bij mijn wensen. Vier uur college op een vast tijdstip en verder zelfstudie. Natuurlijk, het is hard werken, maar goed te combineren met mijn baan. De facilitering is optimaal, niets dan lof voor de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het contact met docenten en gastdocenten is uitstekend.”

 

Netwerk

“Je begint met een intensief voorbereidingsprogramma waarin je wordt  ondergedompeld in het recht – specifiek in verbintenissenrecht en goederen- en insolventierecht. In de master bouw je voort op deze kennis. De colleges zijn interactief, docenten maken het levendig. Maar ook studiegenoten brengen casussen mee uit de praktijk. Van hen leer ik misschien wel evenveel. Zij werken in allerlei branches, hebben verschillende functies. Anderhalf jaar samen studeren schept toch een band. En een verbreding van mijn netwerk.”

Blijf op de hoogte!

Scroll naar top