Ervaringen van Frank Verhagen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Frank Verhagen

Frank Verhagen

Functie en werkgever: CEO bij de PZEM (Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij)
Vooropleiding: Economie/accountancy

“Als ik nu met advocaten om de tafel ga, kom ik beslagen ten ijs.”

“Ik ben heel blij met mijn keuze, plukte al direct de vruchten van deze master. Van huis uit ben ik econoom-accountant, maar ik kreeg met de jaren steeds meer met juridische zaken te maken. Als ik nu met advocaten om de tafel ga, kom ik beslagen ten ijs. Voorheen was dat toch het verhaal van ‘de klok en de klepel’. Dankzij de opleiding begrijp ik de materie, kan ik op goed niveau meepraten.”

 

Disputen
“Ik ben CEO van de PZEM, een Zeeuwse energiemaatschappij. Vroeger was het bedrijf groter, maar met de liberalisering van de energiemarkt hebben we onderdelen afgestoten. Er is ook geen uitgebreide juridische afdeling meer. Maar het juridische werk is gebleven. De – vaak langlopende – contracten die we afsluiten, kunnen disputen opleveren, zelfs tot in de rechtzaal. Natuurlijk huren we dan externe expertise in, maar het is belangrijk dat je er als manager dicht bovenop zit.”

 

Praktijkgericht
“Ik ben 58 jaar, hoef echt niet meer naar de Zuidas. Maar het is mooi om te blijven groeien, ook als je wat ouder bent. De terugkeer naar de schoolbanken bevalt me prima, ik kom met veel energie uit de colleges. Ik ben vooral geïnteresseerd in verbintenissen, aansprakelijkheid en alles wat met vennootschappen te maken heeft. Maar alle vakken zijn relevant. Het programma is op maat gesneden voor niet-juristen die in hun werk met juridische zaken te maken hebben. Heel praktijkgericht, met de hoogleraren Schelhaas en Lindenbergh als absolute toppers. De studenten zijn divers qua leeftijd en achtergrond, maar we zitten hier met hetzelfde doel. We vormen een goede groep en stimuleren elkaar. Ik ben echt heel tevreden met mijn keuze voor Commercieel privaatrecht.”

Blijf op de hoogte!

Scroll naar top